Hvad du bør vide om fedme

09/09/2017 02:05

I dag er fedme blevet nummer et folkesundhedsproblem i USA. Undersøgelser viser, at fedme og overvægt er de andre vigtige årsager til forebyggelig død i Amerika, tæt på tobaksindtag.

Fedme er et verdensomspændende sundhedsproblem, der er defineret som overskydende ophobning af kropsfedt. Mange tror, ​​at det er overvægtigt, men det er ikke helt sandt. At være overvægtige angiver en overskydende mængde vægt, der omfatter knogle, muskel, fedt og vand. Men overvægtige personer har overskud af kropsfedt. Ifølge sundhedspersonale er en mand med over 25% kropsfedt overvægtig, mens en kvinde er overvægtig, hvis hun har mere end 30% fedt.

I almindelighed bestemmes fedthedsniveauet ved anvendelse af en værdi kendt som body mass index (BMI).

BMI er defineret som vægt i kg divideret med kvadratet af højden i meter. En normal BMI værdi er mellem 19 og 25 kg / m2. I en mild fedme-tilstand har man en BMI-værdi på 30 kg / m2 eller mere. Men alvorlig fedme begynder, når BMI-værdien når 40 kg / m2 eller mere.

Fedme mennesker lider altid af en række sundhedsmæssige problemer og sygdomme. De generelle sundhedsspørgsmål er hjertesygdomme, hypertension, ikke-insulinafhængig diabetes, gallesten, søvnapnø, reproduktive sygdomme, slidgigt i vægtbærende led og nogle typer af kræftformer. Derfor kræver fedme omhyggelig opmærksomhed for både forebyggelse og behandling.

Stillesiddende livsstil, forbrug af færdigpakkede fødevarer og visse medicinske lidelser er årsagerne til fedme. Sammen med vægttab medicinering, kost og motion behandlinger er de foretrukne behandlingsmuligheder for mildt overvægtige patienter. Fedme-operation som Lap Band eller Roux-en-Y gastrisk bypass passer til nogle, der ikke har tabt fedt ved nogen anden metode.